Paavo Väyrynen mielii taas tosissaan EU-parlamenttiin

0

paavo1 – Jos pääsen EU-parlamenttiin äänikuninkaana, osaan kyllä käyttää valtakirjani niin, että Suomi hyötyy siitä, keskustan konkari Paavo Väyrynen linjasi tiistaina Laitilassa.
Mepin tehtävä ei kuitenkaan ole Väyrysen lopullinen tavoite. Hän haluaa ensi vuoden vaaleissa uudelleen eduskuntaan, josta putosi vuoden 2011 vaaleissa. Sen lisäksi hän haluaa toistaa vuoden 2007 vaalien kuvion eli päästä myös valtioneuvoston jäseneksi.
Vuorotteluvapaansa Väyrynen on hyödyntänyt kirjoittamalla kirjan Suomen linja, jota hän kauppaa kiertueellaan yhdessä kuningas- ja Vuokko-mukien kanssa. Ne kävivät kaupaksi myös Laitilassa, jossa häntä kuulemaan oli kokoontunut kaupungintalon kahviollinen väkeä.
Ennen Laitilaa vaalikamppailun duracell-paavo oli ehtinyt kiertää viisi paikkakuntaa Varsinais-Suomessa ja jatkoi Laitilasta vielä illan päätteeksi Pyhärantaan.
Johtoajatuksena suhtautumisessa EU:hun Väyryselle on, että sinne meno oli suuri virhe, mutta että ei sieltä poiskaan pääse. Siksi on tärkeää, että Suomen itsenäisyyttä puolustetaan sen sisällä vastustamalla komission ja virkamieskunnan jatkuvasti kasvavia integraatiopyrkimyksiä.
– EU:hun menoa vielä suurempi virhe oli meno rahaliittoon, johon liityttäessä rikottiin perustuslakiakin. Kaikkien Pohjoismaiden olisi pitänyt yhdessä jäädä siitä ulos, kuten Ruotsin esimerkki osoittaa. Ruotsi ei ole Suomen tavoin kärsinyt euron ja dollarin hintasuhteen heittelyistä.

 

Lue lisää 4.4.2014 lehdestä