Vakka-Suomen ja Rauman seudun kuntarakenneselvitykset käynnistyivät

0

Vakka-Suomen ja Rauman seudun kuntarakenneselvitykset käynnistettiin kaikkien kuntien yhteisillä kokouksilla Rauman kaupungintalolla tiistaina. Mukana olivat Rauman, Uudenkaupungin, Laitilan, Eurajoen, Euran ja Pyhärannan ylin poliittinen- ja ammatillinen johto.
Valtuustojen päätösten mukaisesti alueella käynnistetään viisi erillistä kuntarakenneselvitystä: Rauma-Eura, Rauma-Eurajoki-Pyhäranta, Rauma-Laitila, Uusikaupunki-Laitila, Uusikaupunki-Pyhäranta. Uudenkaupungin ja Pyhärannan selvityksen osalta odotetaan vielä Pyhärannan kunnanvaltuuston päätöstä.
Kuntarakenneselvitysten käynnistyskokous aloitettiin kuntien ylimpien viranhaltijoiden kahden tunnin kokouksella. Tämän jälkeen toiseen kokoukseen oli kutsuttu kaikkien mukana olevien kuntien ylin poliittinen johto. Paikalla oli yli 30 päättäjää.
Suuri kysymys kokousten keskusteluissa oli eteneminen kuntarakenneselvityksen kanssa, vaikka sote-uudistus on vielä kesken.
Keskeisenä linjauksena tehtiin, että viranhaltijat lähtevät lähiviikkojen aikana valmistelemaan työtä neljässä työryhmässä. Työryhmien toimeksiantona on kuvata kuntien nykytilaa ja hahmotella mahdollisten uusien kuntien suuntaviivoja. Työryhmien työ tulee olemaan valmis kesäkuun loppupuolella.
Kuntarakenneselvityksille tullaan myös avaamaan omat www-sivut, jonne tullaan viemään hyödyllistä tietoa ja materiaalia selvityksistä ja niiden etenemisestä.