Vakka-Suomeen yhteinen arki-iltojen sosiaalipäivystys

0

Vakka-Suomen eli Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan yhteinen arki-iltojen ja -öiden sosiaalipäivystys aloitettiin tällä viikolla.
Yhteispäivystyksessä kunkin kunnan sosiaalityöntekijä hoitaa vuorollaan koko alueen kiireelliset lastensuojelu-, sosiaalihuolto- ja päihdehuoltotapaukset, joista ilmoitetaan päivätoiminta-ajan, eli kello 8–16, ulkopuolella.
Päivystysviikot on jaettu kunnille niiden koon mukaan, esimerkiksi Pyhäranta päivystää vuodessa 8 viikkoa, Laitila 9 ja Uusikaupunki 13.
– Uusikaupunki hoisi ensimmäisen viikon. Olin siis puhelimen päässä, kun hätäkeskuksesta ilmoitettiin seutukuntamme alueella tapahtuneista hälytyksistä. Sosiaalipäivystäjään saa yhteyttä soittamalla 112, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kertoo.

Lue lisää 8.4.2014 lehdestä