Varsinais-Suomessa kisataan parhaasta ekobisnesideasta

0

Pk-yritykset ja ideanikkarit ehtivät vielä osallistua Ympäristöteko 2014 -kilpailuun huhtikuun loppuun mennessä.
Valonian järjestämässä kilpailussa on tänä vuonna kaksi sarjaa.
Perinteisessä sarjassa etsitään vuoden merkittävintä ympäristötekoa, joka voi olla esimerkiksi energia- tai materiaalitehokkuuden merkittävä parantaminen, päästöjen vähentäminen, uuden ympäristöä säästävän toimintatavan tai tuotteen kehittäminen tai tuominen markkinoille.
Uudessa sarjassa haetaan ideoita, jotka ovat vasta kehitteillä eivätkä vielä ole välttämättä kaupallisesti kannattavia. Uuteen ideakilpailuun voivat ottaa osaa pk-yritysten lisäksi esimerkiksi yksityiset ihmiset, opiskelijaryhmät ja startup-yritykset, joilla on joko valmis tai vielä kehittelyasteella oleva tuote tai palvelu, joka säästää ympäristöä tai edistää vähähiilistä ajattelua tai toimintaa.
Ideakilpailun kolme parasta saavat mahdollisuuden esitellä bisnesideaansa innovatiivisia ideoita etsivälle ja rahoittavalle Booster Investment Oy:lle.
Kilpailun järjestävät Valonia, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Viestintäharju Oy. Viime vuonna voittajana palkittiin Warma-Uunit Oy puun säästöön ja päästöjen vähentämiseen opastavien puunpolttokurssien järjestämisestä. Kunniamaininnat myönnettiin muotoilualan yritykselle Saana ja Olli sekä seikkailuhuvipuisto Flowparkille.

Kilpailuun voi ilmoittautua 30.4. mennessä Valonian verkkosivuilla: www.valonia.fi/ymparistotekokilpailu