Helatorstaina kuntoillaan valokuvasuunnistuksen merkeissä

0
Kuvassa valokuvasuunnistuksen ensimmäinen rasti. Kaikkiaan rasteja on 8.
Kuvassa valokuvasuunnistuksen ensimmäinen rasti. Kaikkiaan rasteja on 8.

Laitilan Jyskeen suunnistajien ja Laitilan Sanomien perinteisen valokuvasuunnistuksen rastit ovat etsittävinä ensi torstaina 29. toukokuuta.

Koko reitin pituus on noin 15,5 kilometriä. Osa reitistä kulkee soratietä pitkin kauniissa maalaismaisemassa. Rastilla kolme ylitetään Uudenkaupungin tie, jossa osanottajilta vaaditaan erityistä varovaisuutta. Paikalla on päivystämässä henkilö, joka seuraa, että ylitys tapahtuu turvallisesti.

– Muutenkin toivomme pyöräilijöiden ja muiden kuntoilijoiden noudattavan liikennesääntöjä, jotta kaikki tiellä liikkujat tulee huomioitua, Arttu Hannula Jyskeestä muistuttaa.

Lyhyemmän reitin, noin 11 kilometriä, voi kiertää asfaltoitua tietä pitkin vaikka rullaluistimilla, jos ensimmäiseltä rastilta oikaisee viidennelle rastille. Viisi leimaa oikeuttaa arvontaan.

Valokuvasuunnistuksen lähtö ja paluu ovat Laitilan vesitornilla, missä toimii pieni puffetti. Sieltä saa osallistumiskortteja saa kello 9–13 välisenä aikana. Kortit voi palauttaa vesitornin luona olevaan palautuslaatikkoon kello 18 asti.

Osallistumiskortteja saa myös Kodjalan ja Untamalan haastepyöräilylaatikoista, joihin kortteja voi palauttaa kello 18 asti.

Yleensä tapahtuma saa liikkeelle satoja kuntoilijoita. Viime vuonna valokuvasuunnistus sai liikkeelle lähes 400 pyöräilijää, joista nuorimmat matkustivat pyöräinstuimessa.

 

Lue lisää 27.5.2014 lehdestä