Huhtikuussa tavanomaista lämpimämpää ja kuivempaa

0
Laitilan liikkujat sauvakävelyllä huhtikuussa.
Laitilan liikkujat sauvakävelyllä huhtikuussa.

Huhtikuu oli koko maassa keskimääräistä lämpimämpi. Myös sateet jäivät Lappia lukuun ottamatta tavanomaista vähäisemmiksi.
Ilmatieteen laitoksen mukaan huhtikuun 2014 keskilämpötila oli koko maassa tavanomaista korkeampi. Lämpimintä oli kuukauden loppupuolella 21. ja 22. päivänä, jolloin lämpötila kohosi maan etelä- ja keskiosassa muutamin paikoin 20 asteeseen.
Korkein lämpötila 20,4 °C mitattiin 21. päivänä Kemiönsaaressa. Kuukauden alin lämpötila -24,0 °C mitattiin 4. päivänä Sallan Naruskassa.
Sateet vähäisiä huhtikuussa
Kuukauden sademäärä oli suurimmassa osassa maata tavanomaista niukempi. Tavanomaista enemmän satoi ainoastaan osassa Lappia. Suuressa osassa maan etelä- ja keskiosaa sademäärä jäi alle puoleen tavanomaisesta.