Itellan työntekijät marssivat ulos Laitilassa

0
Itellan autot jäivät parkkiin perjantaina ulosmarssin takia.
Itellan autot jäivät parkkiin perjantaina ulosmarssin takia.

Laitilan postinjakajilla tuli mitta täyteen. Perjantaiaamulla työnantajan kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen he marssivat ulos työpaikaltaan.
– Meiltä irtisanottiin seitsemän viikkoa sitten yksi työntekijä, ja siitä saakka on postia jäänyt jakamatta, vaikka olemme tehneet ylitöitä, ulosmarssijat kertoivat.
– Lisäksi on käytetty sijaisia, ulosmarssijat paheksuvat.
Postia jää tulematta
Laitilassa perjantain päivän postia lajiteltiin ja jaetaan kolmen henkilön voimin, joten kaikki laitilalaiset eivät perjantaina postiaan saa.
– Anteeksi vaan laitilalaiset, se on nyt pakko. Emme halua, että posti jää tulematta, mutta meillä ei ole muita keinoja, sillä aamun neuvottelujen mukaan muutosta tilanteeseen ei ole tulossa, ulosmarssijat sanoivat.
Marraskuussa Laitilassa vähennettiin 11 jakelureittiä kymmeneen, jolloin yhden reitin jakelijan työt jaettiin muille jakajille. Jakajia työskentelee Laitilassa yhdeksän.
– Nyt reittejä on kahdeksan ja puoli, itellalaiset kertovat.
Ongelmat ovat tiedossa
Aluepäällikkö Timo Honkasalon mukaan kiireet ovat osittain johtuneet viime aikojen juhlapyhien katkomista neljäpäiväisistä viikoista.
– Mutta kyllä täytyy sanoa, että prosessissa on varmasti korjattavaa. Laitilaa ja muitakin paikkoja tullaan tarkastelemaan.
Hänen mukaansa muutosvaiheessa kestää hetken, ennen kuin asiat lähtevät pyörimään.
–  Henkilöt palaavat maanantaina töihin ja tilanne varmasti ensi viikolla rauhoittuu. Lähdemme yhdessä henkilöstön kanssa ratkomaan ongelmia, Honkasalo vakuuttaa.

 

 

Lue lisää 3.6.2014 lehdestä