Kurkistuksia eri kulttuureihin

0
Kulttuuripäivän aikana oli mahdollisuus muun muassa temppuilla keiloilla, palloilla tai vaikkapa Joona Uusitalon tyyliin dibololla.
Kulttuuripäivän aikana oli mahdollisuus muun muassa temppuilla keiloilla, palloilla tai vaikkapa Joona Uusitalon tyyliin dibololla.

Kappelimäen koulun monikulttuurisuuspäivää vietettiin suvaitsevaisuuden teemalla. Tarkoituksena oli tarjota koulun oppilaille elämyksiä raottamalla eri näkökulmista vieraita kulttuureita. Liikuntasalissa harjoiteltiin virolaisen akrobatian alkeita, toisaalla tutustuttiin viittomakielen saloihin ja musiikkiluokan verhoja tanssittivat afrikkalaisen musiikin rytmit.
Kaikkiaan tarjolla oli reilut kymmenkunta erilaista kurkistusmahdollisuutta monikulttuuriseen maailmaan.
Kristiina Ihalainen kuului kulttuuripäivän suunnittelusta vastuun kantaneeseen viiden opettajan porukkaan. Ihalainen muistutti, että vaikka tarkoituksena oli järjestää elämyksellinen koulupäivä, niin kaiken takana oli vakava sanoma suvaitsevaisuudesta ja erilaisuuden hyväksymisen tärkeydestä.

 

Lue lisää 6.5.2014 lehdestä