Laitilan ambulanssin yöpäivystys uhkaa loppua

0
Mikäli sairaanhoitopiirin muutokset menevät valtuustossa läpi, ei ambulanssi päivystä enää Laitilassa. Kuva: Ari-Matti Ruuska
Mikäli sairaanhoitopiirin muutokset menevät valtuustossa läpi, ei ambulanssi päivystä enää Laitilassa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi tiistaina esityksen, jonka mukaan kaikki maakunnan ambulanssit muutetaan välittömään lähtövalmiuteen, mutta yöaikaan päivystävien ambulanssien määrää vähennetään.
Ensi vuoden alusta Laitilassa päivystää ambulanssi aamusta iltaan kello 8–22, mikäli esitys menee läpi sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa 10. kesäkuuta. Nykyään Laitilassa päivystää yöaikaan ambulanssi 15 minuutin lähtövalmiudessa.
Esityksen mukaan Laitilan ja Pyhärannan lähimmät ambulanssit päivystäisivät yöaikaan välittömässä lähtövalmiudessa Uudessakaupungissa, Mynämäessä ja Taivassalossa.
– Laitilaan tulee ambulanssi varmasti ihan samassa ajassa kuin tällä hetkellä, rauhoittaa laitilalaisia sairaanhoitopiirin ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimitusjohtaja Päivi Lucenius.
Hän perustelee nopeutta sillä, että viidessätoista minuutissa ambulanssi ehtii jo pitkälle.
– Paikalle hälytetään aina lähimpänä oleva ambulanssi. Jos esimerkiksi Ihodessa on tilanne, voi lähin yksikkö tulla Satakunnan puolelta tai se voi olla vaikka ohikulkumatkalla oleva yksikkö. Hätätilanteessa käyttöön otetaan lääkärihelikopteri FinnHEMS.

 

Lue lisää 23.5.2014 lehdestä