Laitilan liitosselvitykset käynnistyneet

0

Laitilan kuntarakenneselvitykset Uudenkaupungin ja Rauman kanssa ovat alkaneet jo muutama viikko sitten, mutta kokonaisuudessaan selvitystyö on päässyt tällä viikolla käyntiin.

– Viimeisetkin lukuisista työryhmistä aloittavat työnsä tämän viikon aikana, kertoo Laitilan kaupunginsihteeri Markku Mäki.

Mäki kuvaa, että kuntarakenneselvityksessä on meneillään inventointivaihe: kunnissa kerätään perustietoa, kootaan tilastoja ja ennusteita. Tämä vaihe kestää kesälomien alkuun.

Laitilan kaupunginvaltuusto päätti viime marraskuussa, että Laitila tekee kaksi kuntarakenneselvitystä, toisen Uudenkaupungin ja toisen Rauman kanssa.

Tavoitteena
onnistunut selvitystyö

Syksyllä alkaa varsinainen selvitystyö, kun aletaan hahmotella uuden kunnan raameja. Valtio edellyttää, että kunnat tekevät osana kuntarakenneselvitystä myös liitossuunnitelman – vaikka kuntaliitos ei tavoitteena olisikaan.

– Tavoitteena on onnistunut  selvitystyö, mutta se ei tarkoita työtä, joka päättyy välttämättä liitokseen. Se tarkoittaa sitä, että työn jälkeen aidosti tiedetään, mistä päätetään, kun on päätöksenteon aika, korostaa selvitysmiehenä toimiva Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Antti Kuopila. Kuopilan mukaan päätösten aika voisi Laitilassa olla loka-marraskuussa.

Lue perjantain 16.5. Laitilan Sanomista lisää! Kerromme muun muassa, miksi liitosasiassa on lähestytty Laitilan valtuustoryhmiä ja miksi selvitysmies Antti Kuopila pitää Laitila–Rauma-selvitystä valtakunnallisestikin poikkeuksellisena.