Päkäpäät valloittivat Vasikhankkaan

0

kesätyöläisetLaitilan Vasikhankkaan ruohotupsut saavat kyytiä, kun Määtilan innokkaat kesätyöntekijät laskettiin irti. Kesätyöntekijät ovat nimittäin saariston karuihin oloihin  tottuneita ahvenanmaanlampaita eli saaristolaislampaita. Lammaslauma saapui intoa puhkuen ja työtä pelkäämättömänä Kaukolan Vasikhankkaalle.
Oripäällä sijaitsevan Määtilan isäntä Heikki Mäkinen kertoo lampaidensa olevan sosiaalisia ja rohkeita. Niinpä ne ovat Kaukolan vilkkaassa miljöössä kuin kotonaan. Eikä mäkinen maastokaan ole mikään ongelma nopsajalkaiselle suomalaiselle alkuperäisrodulle.
– Nämä lampaat ovat ketteriä ja ne viihtyvät mainiosti rinteisillä laitumilla. Viime kesänäkin niitä oli muutama Kaukolankodin puoleisella niityllä, Mäkinen kertoi.
Mäkinen toi Mirja-vaimonsa kanssa Laitilan laitumelle vain uuhia eli emolampaita – vaikka osalla päkäpäistä sarvet päässä törröttävätkin.
– Ahvenanmaanlammasuuhilla sarvet ovat ihan normaalia.
Vieraat ovat lammaslaitumen äärelle tervetulleita, kunhan muistaa, että lampaille riittää murkinaksi laitumen ja hoitajansa tarjoamat antimet.
– Lampaita saa käydä mielellään tervehtimässä, mutta toivomme, että lampaita ei ruokittaisi. Tarkoitus on, että lampaat syövät laidunalueen kasveja.

 

Lue lisää 27.5.2014 lehdestä