Ravintolapäivänä hellitään makunystyröitä

0

kakkupalaTulevana lauantaina vietetään ravintolapäivää. Silloin kuka tahansa voi perustaa kahvilan, ravintolan, kioskin, katukeittiön tai muun ruokapaikan. Eivätkä nämä herkkukeitaat ole paikkaan sidottuja, sillä oman keittiönsä voi pystyttää vaikkapa kotiinsa, puistoon, rannalle tai kadunkulmaan. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla.

Mikä parasta, ravintolapäivä hellii makunystyröitä Laitilan seudullakin!

Kaariaisten alakoulussa on auki kakkukahvila, jossa tarjolla on ainakin täytekakkua, juustokakkua, kuivakakkua ja kääretorttua. Kaariaisten koulun kahvilaa pyörittävät kello 13–16 Laitilan lukion ensimmäisen ja toisen vuoden saksan-opiskelijat osoitteessa Kaariaistentie 136. Keskustassakin ravintolapäivän toimintaa on tarjolla, sillä Laitilan torilla avaa ovensa Pohjoiskulman Marttojen toiminnallinen kahvila kello 9. Luvassa on muun muassa karkkitikkareiden koristelua. Kävijöille jaetaan kesäkukkasiemenseoksia. Laitilan tori löytyy osoitteesta Keskuskatu 18. Kodisjoella puolestaan ovensa avaa Katrin kesäkahvila, jonne lapsia houkuttelevat kahvilan pihapiirissä määkivät lampaat, kotkottavat kanaset, kuopivat kanit ja tepsuttelevat tipuset. Katrin kesäkahvila on avoinna kello 12–16 ja kahvipannu on kuumana osoitteessa Isovuorentie 43.

Ruokapaikkojen tärpit voit katsoa osoitteesta www.restaurantday.org/fi/find/

 

Lue lisää 13.5.2014 lehdestä