Yli 500 suunnistajaa Kalantiin

0
Kalantilaiset Pekka Raula (vas.), Leo Koistinen ja Hanna Helin-Luotonen ovat keskeisesti mukana juhlakilpailun järjestelyissä. Kuva: Veijo Viitanen
Kalantilaiset Pekka Raula (vas.), Leo Koistinen ja Hanna Helin-Luotonen ovat keskeisesti mukana juhlakilpailun järjestelyissä. Kuva: Veijo Viitanen

Vakka-Rasti järjestää sunnuntaina 18.5. Kalannin Hallussa Varsinais-Suomen alueen keskimatkojen mestaruussuunnistuksen.
Kilpailu on samalla suunnistuslegenda Erkki Luntamon 100-vuotisjuhlakilpailu, johon on tulossa selvästi ennakko-odotukset ylittäen 500 suunnistajaa. Nuorimmat osanottajat ovat alle 12-vuotiaita ja vanhimmat yli 90-vuotiaita.
– Saamme rasteille mukaan yllättävän suuren osanottajien joukon. Yksi tekijä innostuksessa on varmaan Erkki Luntamon juhlavuosi, hän on niin positiivinen ja kuuluisa henkilö suunnistuspiireissä, sanoi kilpailun johtajana toimiva Hanna Helin-Luotonen.
– Tulen vähäksi aikaa katsomaan kilpailua, on hienoa olla siellä mukana. Voi siellä joku tuttukin olla mukana, ei varmaan tosin omasta ikäryhmästäni, myhäili marraskuussa sata vuotta täyttävä terveysliikunnan kuntoihme Erkki Luntamo.
Kilpailun keskus on Hallussa, opastus paikalle on Laitila-tieltä Kalannin Kylähiidestä.