Juhannuksesta tulossa kolea ja sateinen

0

Ilmatieteen laitoksen mukaan juhannusta vietetään koleassa ja sateisessa säässä. Tavanomaisesti juhannuksena lämpötila on 20 asteen tienoilla.

Juhannusaattona sadekuuroja tulee monin paikoin. Lapissa voi sataa myös jatkuvammin ja Pohjois-Lapissa myös räntää.  Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 12 ja 17 asteen välillä, maan pohjoisosassa 6 ja 14 asteen.

Juhannuspäivä ei aatosta juuri eroa, sadekuuroja tulee etenkin sisämaassa monin paikoin, Pohjois-Lapissa lämpötila hieman kohoaa. Sunnuntaina sateita liikkuu edelleen suuressa osassa maata. Päivälämpötila on  15 asteen molemmin puolin, sateessa ja Keski- ja Pohjois-Lapissa lämpötila on alempi.

Koleassa ja sateisessa säässä juhannusta on vietetty viimeksi vuonna 2009. Tuolloin päivälämpötila jäi suuressa osassa maata sekä juhannusaattona että -päivänä alle +15 asteen ja Lapissa alle +10 asteen. Sateita tuli sekä aattona että juhannuspäivänä monin paikoin.

Vuosi sitten juhannusta vietettiin tavanomaista lämpimämmässä säässä. Lämpötila kipusi paikoin hellelukemiin eteläisessä Suomessa juhannusviikonlopun jokaisena päivänä ja juhannuspäivänä Lapissakin lämpötila oli monin paikoin 24 asteen tienoilla.