Juhannusruuhkiin syytä varautua

0

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina iltapäivällä ja perjantaina aamupäivällä. Paluuliikenne alkaa vilkastua sunnuntaina puolelta päivin. Juhannusliikenne ruuhkauttaa perinteisesti saaristoon johtavia teitä sekä Paraisten, Nauvon ja Kustavin lauttarantoja, joissa voi joutua jonottamaan jopa tuntikausia.

Satakunnassa juhannuksen liikenne on vilkkainta valtatiellä kahdella ja valtatiellä kahdeksalla, joissa on odotettavissa liikenteen jonoutumista. Myös muilla pääteillä liikenne tulee olemaan normaalia viikonloppua vilkkaampaa ja liikenteen jonoutumiseen ja hetkelliseen ruuhkautumiseen on syytä varautua kaikilla pääteillä.

Poliisi muistuttaa, että ruuhkassa ja jonossa ajaminen edellyttää kuljettajalta malttia. Ajonopeudet tulee pitää kurissa ja parasta onkin sopeutua jonon nopeuteen. Ohitukset eivät juurikaan jouduta matkantekoa, mutta aiheuttavat sitäkin enemmän vaaratilanteita.

Juhannus on alkoholin kulutuksessa vuoden huippuja ja ikävä kyllä se heijastuu myös liikenteeseen. Juhannuksena rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Koko juhannuksen jatkunut runsas alkoholinkäyttö nostaa alkoholin sietokynnystä ja etenkin aamuisin oman ajokunnon arviointi on vaikeaa. Liikkeellelähtöä onkin syytä siirtää myöhäisemmäksi, mikäli on epävarma omasta ajokunnostaan.