Kirjaston satunurkkaukseen kodikkuutta tekstiileillä

0
Marika Ruohosen valmistamilla tekstiileillä kirjaston lastennurkkaukseen saatiin kodikkuutta, väriä ja iloa.
Marika Ruohosen valmistamilla tekstiileillä kirjaston lastennurkkaukseen saatiin kodikkuutta, väriä ja iloa.

Laitilan kirjastoon on sisustettu eri-ikäisille kirjaston käyttäjille viihtyisiä oleskelupaikkoja. Viime viikolla somistettiin lasten satunurkkausta, kun tilan tekstiilikirjoa täydennettiin muhkeilla lattiatyynyillä sekä matolla. Ne ovat tekstiiliartesaaniksi keväällä valmistuneen laitilalaisen Marika Ruohosen, 18, suunnittelemat ja valmistamat.

– Tarkoituksena on ollut saada tänne lasten satunurkkaukseen väriä, iloa ja lämpöä. Nämä uudet tekstiilit ovat kauniita ja sopivat myös hyvin vanhojen joukkoon, kiittelee kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Mutka.

Lastenhuonemaista tunnelmaa tilaan tuovat esimerkiksi seinämaalauksessa komeilevat koivut, värikkäät lattiatyynyt sekä nurkkauksesta löytyvät eläinkuosiset verhot. Lasten oleskelutilassa järjestetään viikottain satutunteja, jotka kuitenkin kesäaikaan ovat tauolla. Lattiatyynyjen toimivuutta kannattaa nyt käytännössä testata, eli ei kun köllöttelemään mukavan kirjan kanssa kirjaston lastenhuoneeseen