Kuntaliitosneuvotteluissa kesätauko

0

KotimaaLaitilan ja Uudenkaupungin sekä Laitilan ja Rauman kuntarakenneselvitystyössä on saatu ensimmäinen vaihe päätökseen. Ensimmäisessä niin sanotussa inventointivaiheessa on koottu kunnissa perustietoa ja tehty laskelmia esimerkiksi väestömäärästä.
– Aineistossa on kunta- ja selvitysaluekohtaisia analyysejä muun muassa toimintaympäristöstä, kuntien tuloista ja menoista sekä henkilöstön muutoksista, kertoo Laitilan kaupunginjohtaja Jukka Alkio.
Selvitystyö jatkuu kesätauon jälkeen elokuussa. Alkio kertoo, että selvitystyön tulevassa kakkosvaiheessa pääpaino keskittyy mahdollisen uuden kunnan hahmottelemiseen sekä vuorovaikutukseen niin luottamushenkilöiden, henkilöstön kuin kuntalaistenkin kanssa.
– Kutien valtuustot päättävät jatkoselvitykseen mukaan lähtemisestä syyskuun loppuun mennessä, Alkio sanoo.

 

Lue lisää 1.7.2014 lehdestä