Leikkikenttätoimintaa vielä ensi viikolla

0
2,5-vuotias Eino Äärelä teki Ihoden koulun pihalla hiekkakuormaa. Äiti Niina Varjonen on osallistunut mielellään lastensa kanssa Ihoden leikkikenttätoimintaan.
2,5-vuotias Eino Äärelä teki Ihoden koulun pihalla hiekkakuormaa. Äiti Niina Varjonen on osallistunut mielellään lastensa kanssa Ihoden leikkikenttätoimintaan. Kuva: Maria Rantanen

Ihoden koulun pihalla käy maanantaina vilske. Hiekkalaatikolla rakennetaan hiekkalinnoja, keinujat vaativat lisää vauhtia. Hippa juoksee ympäri pihaa ja jahtaa kanssapelaajiaan.

Pyhärannan kunta on kesäkuun ajan järjestänyt lapsille maksutonta leikkikenttätoimintaa eli ohjattuja pelejä ja leikkejä. Maanantaisin leikitään Ihoden koululla, tiistaisin Rohdaisten urheilukentällä ja torstaisin Lahdenvainiossa sekä Kukolan rantasaunalla.

– Mukana olleiden lasten ikä vaihtelee yksivuotiaasta alakouluikäisiin. Vanhemmat ovat olleet nuorimpien lasten mukana, kertoo toimintaa vetävä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Timo Turunen.

– On ihan kivaa, ettei lasten kanssa tarvitse aina leikkiä vain omalla pihalla. Kun täällä Ihodessa ei ole puistoja, leikkikenttätoiminta on mukavaa vaihtelua, lisää kolmen lapsen äiti Niina Varjonen.

Leikkikenttätoimintaa järjestetään vielä ensi viikolla (viikko 26). Ohjattuja leikkejä ja pelejä on tarjolla Ihoden koululla maanantaina kello 10–13, tiistaina Rohdaisten urheilukentällä kello 10–12, torstaisin Lahdenvainion leikkipuistossa kello 10–12 sekä Kukolan rantasaunalla kello 12–15.

 

Lue lisää 19.6.2014 lehdestä