Piritta Venho lauloi Tangomarkkinoiden finaaliin

0
Piritta Venho lauloi itsensä Tangomarkkinoiden finaaliin. Finaalin karsinta oli torstaina Tampereella.
Piritta Venho lauloi itsensä Tangomarkkinoiden finaaliin. Finaalin karsinta oli torstaina Tampereella.

Laitilasta kotoisin oleva, nykyisin Raumalla asuva Piritta Venho, lauloi itsensä Tangomarkkinoiden finaaliin. Tangolaulukilpailun finaalin karsinta käytiin Tampereella torstaina.
Finaaleihin valittiin kuusi nais- ja kuusi mieslaulajaa, eli yhteensä 12 hienoa tangolaulajaa. Tuomariston päätös ei ollut helppo.
– Torstaina oli finaalin karsinta Tampereella ja pääsin siellä jatkoon eli kuuden joukkoon Seinäjoelle, iloitsi Piritta Venho. Hän totesi, että nyt on kuukauden verran aikaa valmistautua Tangomarkkinoihin.
– Vielä seuraava viikko on melkoista haipakkaa. Maanantaina lähdemme tangoristeilylle. Risteilyllä laulamme risteilyporukalle. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen Seinäjoelle. Ohjelmassa on harjoittelua ja pukujen hakemista sekä muuta ihmettelemistä, sanoi Venho.
– Onnitteluja on tullut jo kovasti ja puskaradio toimii. Yleisempään tietoon valinnat tulevat vasta sunnuntaina, sillä finaalin karsinta esitetään Yle TV1:ssa ja Yle Radio Suomessa sunnuntaina kello 21.05, Piritta Venho muistutti.
Tampereen finaalikarsinnassa Musiikkipalatsissa oli paikalla yleisöä ja valintoja on hehkutettu Facebookissa. Sitä kautta ihmiset ovat saaneet tietoonsa finaaliin päässeistä laulajista.
– Saimme kappaleet kolme päivää aikaisemmin. Lauloin Tampereella Laura Närhen Mä annan sut pois -kappaleen ensimmäistä kertaa tangosovituksena.
Kaikki kuusitoista laulajaa, eli kahdeksan naista ja kahdeksan miestä sekä hallitsevat tangokuninkaalliset Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila esiintyivät Tampereella kaksituntisen tapahtuman aikana.
Piritta Venho totesi, että Tampereella oli jo selvää kisameininkiä. Siellä sai sopivasti esimakua Seinäjoen koitokseen. Uudet tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella heinäkuun alussa.