Autotehtaalle haki töihin yli 800

0

Valmet Automotiven rekrytointikampanja kesä–heinäkuussa tuotti kaikkiaan 843 hakemusta. Avoimia työpaikkoja uusille autorakentajille oli Uudenkaupungin autotehtaalla tarjolla 150.

Tehtäviin valittujen koulutus alkaa autotehtaalla elokuun alkupuolella, ja työhön he siirtyvät syyskuun alussa.

Kesän rekrytointikampanja on jatkoa jo viime kesänä aloitetulle henkilöstömäärän lisäämiselle Uudenkaupungin autotehtaalla. Rekrytoinneilla varmistetaan autotehtaan kyky nostaa Mercedes-Benzin A-sarjan tuotantomäärät Daimler AG:n kanssa sovitulle tasolle. Valmet Automotive ja Daimler AG julkistivat 2012 yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Valmet Automotive valmistaa yli 100 000 A-sarjan Mercedes-Benz-autoa Uudessakaupungissa vuosina 2013–2016.

– Lähes 850 hakijaa on erinomainen tulos, sillä kuluneen vuoden aikana olemme jo lisänneet autonrakentajien määrää 400:llä. Eniten hakemuksia tuli Turun ja Rauman seuduilta, lisäksi saimme runsaasti hakemuksia eri puolilta Suomea. Olemme erittäin tyytyväisiä myös hakijoiden laatuun. Viestimme ovat selvästi saavuttaneet juuri niitä henkilöitä, joita olemme toivoneet tavoittavamme, kertoo Valmet Automotiven HR-asiantuntija Juha Laitala.

Autonrakentajat työllistyvät Uudenkaupungin autotehtaalla hitsaamon, maalaamon sekä kokoonpanon tehtäviin. Päättyneen rekrytointikampanjan lisäksi Valmet Automotive on jo ilmoittanut järjestävänsä myöhemmin tänä vuonna toisen kampanjan, jossa myös haetaan 150 autonrakentajaa.