Helteellä pidettävä huolta suolatasapainosta

0
Nilkkamurtumien lisäksi myös käden murtumat lisääntyvät jonkin verran kesällä. Kuva: Ville Juuti
Nilkkamurtumien lisäksi myös käden murtumat lisääntyvät jonkin verran kesällä. Kuva: Ville Juuti

Pitkään jatkunut poikkeuksellisen lämmin hellejakso näkyy myös Laitilan terveyskeskuksen potilaskäynneissä. Valtavan tiuhaan Laitilan terveyskeskuksen ovi ei ole kuitenkaan käynyt.

– Helteeseen nähden ei ole ollut niin paljon terveyskeskuskäyntejä kuin odotin. Joillakin ihmisillä on helteen johdosta suolatasojen mataluutta, jonka johdosta potilas saa tiputusta.

– Helle näkyy ehkä alkoholin käytössä ja katkaisuhoidon tarvetta on enemmän, toteaa johtava lääkäri Jaana Koivunen Laitilan terveyskeskuksesta.

Koivusen mukaan haavoja ja muita sen tyyppisiä tapaturmia ei ole tullut hoidettavaksi terveyskeskukseen erityisen paljon. Kun ihmiset liikkuvat aktiivisesti ja hyppivät veneisiin ja laitureille, niin nilkkamurtumia on ollut jonkin verran normaalia enemmän.

– Kesällä on aina bakteerien aiheuttamia silmätulehduksia lapsilla. Siitepölyaika altistaa myös silmiä vastaanottamaan bakteeritulehduksen.

– Kesällä on liikkeellä myös jonkin verran ripulitauteja. Helteillä ruuan säilyttämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

 

Lue lisää 29.7.2014 lehdestä