Huh hellettä heinäpellolla

0
Janette Aaltonen ja Henri Haapala heinätöissä. Selina Ruohola kokoaa heiniä takana. Kuva: Ville Juuti

Heinää nousi seipäille Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan viereisellä pellolla. Paikalla oli reilut kaksikymmentä heinäntekijää aina vasta alkajista kokeneisiin konkareihin.

Nykyisin heinää tehdään oikein kurssilla. Ennen vanhaan heinätyöt opittiin jo pienestä pitäen omalla tai naapurin pellolla. Nyt oltiin yhteisellä asialla kaunistamalla Laitilan maisemakuvaa ohi kiitävien kasitien autoilijoiden ja matkustajien ihmetykseksi.

Talkoiden takana oli edellisvuoden tapaan Laitilan-Pyhärannan 4H-yhdistys, joten mukana oli paljon myös nuoria.

– Heinänteko ei ole kovin vaikeata. Olen nyt ensimmäistä kertaa heinätöissä. Aloitimme aamulla kymmeneltä ja olen täällä sen aikaa, että heinät saadaan tehtyä, totesi 12-vuotias laitilalainen Henri Haapala.

 

Lue lisää 11.7.2014 lehdestä