Kasvikuivurissa tuoksuu kesä!

0

Mitkä ihanat tuoksut kasvikuivurista tulevatkaan! Kamomillaa ja minttua… hmmmmm! Ja illemmalla lipstikkaa päälle. Täydellistä ja huumaavaa! Tervan lisäksi parhaita tuoksuja mitä tiedän. Koneella kuivaaminen on niin näppärää, se on osoittautunut hyväksi ostokseksi. Kuivattavat menee pienempään tilaan ja kuivuvat nopeammin. Monesti kuivurin tasojen väliin joutuu laittamaan jotain, jottei lämpö nouse ihan niin paljon, mutta noin muuten näppärä laite.

Villivadelmia ja karviaisia on alkanut saada jo hiukan. Aamu- ja iltapuuroon tulevat maut puskasta. Mustaherukoita on reilusti. Punaherukoita tulee taas todella huonosti; joko puskat on melkein tyhjiä, tai marjat hiekanjyvän kokoisia. Herukoita lapset eivät syö ihan niin innoissaan kuin muita marjoja, ja niitä on riittänyt siksi pidemmälle talveen aiemmin. Itse lisään niitä pääasiassa puuroon. Harmi jos sato jää nyt pieneksi, jää monet vitamiinipommit syömättä.

Paprikat eivät vielä punerra yhtään, mutta tomaatteja alkaa jo tulla. Viellä on mennyt kaikki suuhun, mutta ketsupin ohjeet on jo ylhäällä, ja sitä aion yrittää heti kun satoa tulee enemmän. Pitäisi olla hyvää ja suhteellisen helppoa tehdä -parasta olisikin, koska en ole mikään taituri keittiössä!

Ahkera hautojakana makaa taas munien päällä ja näyttää kaipaavat jälkikasvua. Toiset harmittelevat kun kanat eivät ikinä haudo, nämä kaksi tuntuvat olevan taas melkoisen innokkaita hautojia. En harmittele, kun on niitäkin kanoja jotka eivät tunne niin suurta tarvetta jälkikasvun hoitoon.

Olen taas ollut erityisen onnellinen tästä kaikesta. En muista aikaa jolloin olisin ollut oikein onneton, vaikka vaikeita aikoja välillä onkin, niin vahva täällä on sellainen omana itsenä olemisen tunne. Nyt tänään katson ulos ja sydän iloitsee siitä miten kaunista kaikki on. Lapset kasvavat, ja omilla jaloilla seisomisen tunne alkaa voimistua taas.

Muu maailma voi romahtaa, mutta minulla on lapset ja mahdollisuus oppia näitä selviytymisen taitoja. Yllättävintä tässä kaikessa on ollut se vahvuuden tunne, joka kokemusten myötä voimistuu. Niin kuin oppisi hyväksi jossain joka päivä uudestaan, onnistumisen kokemuksia on niin paljon.

Onnen ympyröistä
Hilla