Laitila kieltäytyy maksamasta turvapuhelinhälytyskäynneistä

0
Kotona asuu yhä huonokuntoisempia vanhuksia, joten hälytysrannekkeita löytyy yhä enemmän. Myös turvapuhelinhälytysten määrä on kasvussa.
Kotona asuu yhä huonokuntoisempia vanhuksia, joten hälytysrannekkeita löytyy yhä enemmän. Myös turvapuhelinhälytysten määrä on kasvussa.

Laitilan kaupunki kieltäytyy maksamasta turvapuhelinhälytyksen vuoksi kotikäynnille lähtevälle hoitajalle korvausta. Turvapuhelinhälytyksiä päivystävät yöaikaan Kaukolankodin yöhoitajat, jotka ovat esittäneet hälytyksen vuoksi kotikäynnille lähtevälle hoitajalle 35 euron korvausta.

Viime syksyyn saakka turvapuhelinhälytyksien kotikäynneistä vastasi Laitilassa ambulanssi, jolle kaupunki maksoi kotikäynnille lähdöstä hieman reilut 100 euroa. Se on kolme kertaa enemmän kuin mihin hoitajat tyytyisivät.

Kaupungin mielestä hoitajille ei tarvitse maksaa korvausta, koska hälytysvalmiudessa olevien vanhainkodin yöhoitajien työ ei olennaisella tavalla muutu.

– Me hälytyksiin vastaavat työntekijät taas olemme sitä mieltä, että työmäärämme on kasvanut ja vastuu on lisääntynyt, sanoo Laitilan Sanomien haastattelema hoitaja, joka haluaa pysytellä keskellä kärjistynyttä tilannetta nimettömänä.

 

 

Lue lisää 11.7.2014 lehdestä