Laitila maakunnan kärjessä haastepyöräilyssä

0

Laitila on aivan omassa luokassaan Varsinais-Suomen maakunnallisessa perinteisesti vapusta juhannukseen kestäneessä haastepyöräilykisassa. Kun Laitilan suoritusprosentti oli 125,7 niin toiseksi parhaan yli 5 000 asukkaan sarjan Ruskon prosenttiluku oli 32,5.

Laitilassa Nästin koulupiiri pitää edelleen kärkipaikkaa haastepyöräilyn kyläkisan juhannuksen väliaikalaskennassa. Ero muihin on kuitenkin pienentynyt, sillä aivan eteläkulmalaisten kintereillä sijoilla kakkosesta neljään ajavat tiukassa kimpassa Silo–Kivijärvi -kyläpari, Suontaka ja Leinmäki. Hallitseva mestari Patokin on noussut jo viidenneksi.

Kirjaukseen oikeuttava suoritus edellyttää 10 kilometrin matkaa pyöräillen, kävellen, hölkäten tai rullaluistimilla. Samalla reissulla voi tehdä useammankin kirjauksen kunhan vain pitää huolta, että kutakin merkintää kohti taittuu vähintään 10 kilometrin matka.