Liikaa alkoholia

0

Kesällä suomalaisten alkoholinkulutus kasvaa. Helteet tuntuvat saaneen humalajuomisen riistäytymään käsistä.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti viime viikonlopun jälkeen venyneensä äärimmilleen muun muassa ihmisten runsaan alkoholinkäytön takia. Rattijuoppoja jäi kiinni perjantain ja lauantain aikana 20, ja heistä valtaosaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Surullista, mutta yli kolmen promillen humalassa kiinni jäänyt ei ole kesällä mikään tilastoharvinaisuus. Todennäköisesti hurjissa promilleissa keikkuloiva henkilö aiheuttaa harmia, vaikkei autonrattiin tarttuisikaan.
Rattijuoppojen runsas määrä on näkynyt myös Laitilan Sanomien sivuilla. Uutisia on kesällä yleisesti vähemmän, mutta poliisiuutisia on riittänyt jokaiseen kesälehteen runsaasti. Lounais-Suomen poliisin tilastojen mukaan rattijuoppoja on jäänyt kiinni juhannuksesta alkaen noin 250 henkilöä.
Poliisi on huolestunut rattijuoppojen määrästä. Humalakuskeja jää kiinni, vaikka poliisi ei edes ehdi valvomaan liikennettä. Todellisuudessa kiinni jääneet rattijuopot ovat vain jäävuoren huippu liikennevirrassa sekoilevista kännikuskien määrästä.
Lounais-Suomen poliisi myöntää suoraan, että viime viikonloppuna rattijuopot jäivät kiinni poliisin sekä sivullisten tekemien havaintojen perusteella. Yhteensä Lounais-Suomen poliisi sai viikonlopun aikana sata ilmoitusta epäillystä rattijuopoista. Kansalaisvalveutuneisuus on kiitettävää, sillä kyse on meidän kaikkien turvallisuudestamme.
Myös Laitilan terveyskeskuksen johtava lääkäri tiedostaa helteiden lisäävän alkoholinkäyttöä, mikä näkyy Laitilassa katkaisuhoidon tarpeen kasvuna. Viina on viisasten juoma, joten jos sen käyttöä ei hallitse, on alkoholi parasta jättää kokonaan.