Yara laajentaa tehdastaan

0
Yaran Uudenkaupungin tehdas laajenee. Kuva Ari-Matti Ruuska.
Yaran Uudenkaupungin tehdas laajenee. Kuva Ari-Matti Ruuska.

Yara on päättänyt aloittaa Uudenkaupungin tehtaan laajennuksen. Laajennustyö aloitetaan vuonna 2014 ja se valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden 2015 loppuun menneessä. Investoinnin kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa kahden vuoden aikana.
Laajennuksessa lannoitetehtaalle NPK2 rakennetaan kolmas rakeistuslinja.
– Investointi parantaa Uudenkaupungin tehtaan tuottavuutta ja kilpailukykyä tulevina vuosina ja on osoitus, että Uudenkaupungin tehtaalla on tärkeä rooli Yaran lannoitetuotannossa, kertoo tehtaanjohtaja Jyri Rantanen.

Tuotankapasiteetti nousee 250 00 tonnilla
Vuonna 2013 Uudenkaupungin tehtaalla tuotettiin lannoitteita ennätyksellisesti yli miljoona tonnia. Laajennuksen myötä tuotantokapasiteetti nousee noin 250 000 tonnilla.
Yara työllistää Uudessakaupungissa tällä hetkellä noin 300 henkilöä urakoitsijat mukaan lukien.  Investointien myötä Yara on myös kyennyt luomaan lisää työpaikkoja Uudenkaupungin tehtaalle, erityisesti projekteissa työskenteleville urakoitsijoille.