Helikopteri raivaa voimalinjoja Laitilassa ja Hinnerjoella

0
Kartta helikopteriraivauksista.
Kartta helikopteriraivauksista.

Vakka-Suomen Voima Oy pyrkii parantamaan sähkönjakelun toimitusvarmuutta raivauttamalla Laitilan ja Hinnerjoen alueilla olevien 20 kV:n voimalinjojen johtokatuja avonaisemmaksi noin 35 kilometrin matkalta. Noin kaksi viikkoa kestävä työ alkaa ensi maanantaina. Voimalinjojen reunapuuston oksasahaus suoritetaan helikopterin avulla lunastusmääräysten mukaisesti.
Oksasahauksessa puiden oksia sahataan sen verran, että runkoon jäävä oksiston pituus on noin 50 cm. Puusto kestää oksasahauksen aiheuttaman oksien katkaisun hyvin ja lahovauriot ovat äärimmäisen harvinaisia. Raivattu puusto jää maanomistajan käyttöön. VSV hankkii raivauksen urakkana Suomen Linjaraivaus Oy:ltä.

Meteliä  ja putoavia oksia

Helikopteriraivauksen aikana on pysyteltävä vähintään 50 metrin etäisyydellä suoritettavasta työstä. Raivauksesta syntyy melua ja putoavia oksia.
Vakka-Suomen Voima pahoittelee työstä aiheutuvaa häiriötä ja pyytää asiakkaitaan huomioimaan raivauksen mahdollisia vaikutuksia kotieläimille. Työskentely kestää yhdessä paikassa yleensä alle tunnin.