Jyskeen tie Superpesikseen katkesi

0

Riku Buri
Laitilan Jyske ja Seinäjoen Maila-Jussit pelasivat ykkössarjan jatkopelien kolmannen osaottelun lauantaina Seinäjoella. Jyske oli hävinnyt ottelusarjan aikaisemmat kaksi osa-ottelua. Kolme voittoa riitti jatkosarjan voittoon, joten Jyskeellä oli edessään pakkovoitto lauantaina.
Kokenut seinäjokelaisjoukkue osoittautui lauantainakin liian kovaksi vastustajaksi. Ottelu päättyi 2–0. Ensimmäisen vuoroparin Maila-Jussit voitti lukemin 5–2 ja toisen 2–0.
Seinäjokelaisten kausi jatkuu Superpesiksen karsinnoissa, ja Jyske jatkaa pelaamista ensi kaudellakin ykköspesiksessä.
– Peli oli tosi hyvä. Jaksovoittokin oli ihan otettavissa. Ehkä pientä väsymystä oli ilmassa, kommentoi joukkueenjohtaja Reino Koski.
Takana onnistunut kausi
Jatkosarjan tappiosta huolimatta Jyskeen naisilla on takana hieno kausi. Runkosarjassa laitilalaiset sijoittuivat tavoitteensa mukaisesti kolmanneksi.
– Kauden tavoite saavutettiin, ja nämä loppupelit olivat extraa. Jyske ei ole tarpeeksi kypsä Superiin, sillä sinne pelaajamateriaali olisi ehkä vähän köykäistä, ja taloudellisestikin Superissa pelaaminen olisi raskaampaa, Koski totesi.
Pelaajista erityisen hyvin onnistuivat esimerkiksi runkosarjan lyöjätilastossa toiseksi tullut Minttu Mäkinen ja etenijätilastoissa viidennneksi tullu Kati Tanhua. Toista kesää jatkunut yhteistyö Rauman Feran kanssa on sujunut hyvin, ja laitilalaiset ovat saaneet nauttia kauden aikana hienosta pesäpallosta.
– Paljon meni pelejä ristiin. Koko kesästä jä kuitenkin positiivinen fiilis.
Suurin osa kaudella Jyskeen joukkueessa pelanneista oli Feran kasvatteja, mutta Kosken mukaan tavoitteena on saada tulevaisuudessa paikkakunnalle mahdollisimman omavarainen joukkue.
– Ehkä menee kolme–neljä vuotta ennen kuin junioreita Jyskeestä alkaa nousemaan, arvioi Reino Koski.
Jyskeellä on nuori joukkue, joka näkyi esimerkiksi jatkosarjassa seinäjokelaisia vastaan. Tiukoissa paikoissa ei osattu vielä pelata parasta peliä. Ensi kaudella joukkue on vuoden kokeneempi.
– Näen, että tässä on hyvä pohja. Tulevaisuuden ikäluokilla on mahdollisuus nousta joukkueeseen.