Laitilan Mississippi Beerille kultaa Suomen Paras Olut -kilpailussa

0

Laitilan Mississippi Beer on voittanut kultaa Suomen Paras Olut -kilpailussa omassa sarjassaan vaalea lager yli 4,7 %. Lisäksi Kievari Schwarz sijoittui pronssisijalle sarjassa tumma tai värillinen lager. Suomen Paras Olut-kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo neljättä kertaa.
– Mississippi Beer kehiteltiin yhteistyössä mississippiläisen Yalobusha Brewing Companyn kanssa juhlistamaan Rauma Blues -festivaalia. Olemme ylpeitä, että yhteistyömme tulos on kantanut näin upeasti hedelmää ja Mississippi Beer on saanut positiivista huomiota olutalan ammattilaisilta. Myös Schwarz pääsi taas odotetusti mitalisijoille, iloitsee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.
Suomen Paras Olut 2014 -kilpailun tulokset julkistettiin eilen torstaina alkaneen Herkkujen Suomi – Syystober -tapahtuman yhteydessä Helsingin Rautatientorilla. Sarjojen voittajaoluet ovat yleisön maisteltavana koko tapahtuman ajan lauantai-iltaan saakka.
Suomen Paras Olut -kilpailun tarkoituksena on parantaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä kasvattaa oluiden ja panimoiden tunnettuutta. Tuomaristo arvioi oluiden laatu- ja makutekijät sokkomaisteluina sarja kerrallaan. Suomalainen Olut ry:n järjestämään kilpailuun osallistui 131 kotimaista olutta yhteensä 20 panimolta.