Leinmäellä kilpailtiin metsätaidoista

0
Nelivuotias Alfred Yli-Antola oli metsätaitokilpailun nuorin osanottaja. Taustalla isoveli Hugo tiirailee setänsä  Kimmo Yli-Antolan kanssa relaskoopin avulla puiden runkojen paksuutta. Kuva: Pirkko Varjo
Nelivuotias Alfred Yli-Antola oli metsätaitokilpailun nuorin osanottaja. Taustalla isoveli Hugo tiirailee setänsä Kimmo Yli-Antolan kanssa relaskoopin avulla puiden runkojen paksuutta. Kuva: Pirkko Varjo

Viisivuotias Hugo Yli-Antola osallistui elämänsä ensimmäisiin metsätaitokisoihin.

– Se oli kivaa. Opin uusia asioita, mutta nyt en muista, mitä, Hugo kertoi kisan jälkeen.

Nuorella metsämiehellä ei ole syytä huoleen, vaikka uudet opit eivät heti jää pysyvästi mieleen. Metsänhoitoyhdistys Lounametsä järjestää metsätaitokilpailut joka vuosi ja joukossa on paljon niitä, jotka ovat aloittaneet Hugon lailla jo hyvin nuorina. Kertaamalla asiat opitaan.

Metsänomistajien ja nuorten metsätaitokilpailu järjestettiin Laitilan Leinmäellä 8.8. Kilpailuun kuului kymmenen metsäreitin varrelle suunniteltua tehtävää. Osallistujien piti muun muassa arvioida puuston ikää, puuston kokonaistilavuutta, kasvupaikkatyyppiä ja taimikon hoitotarvetta seuraavien kahden vuoden aikana.

Lue lisää 12.8.2014 lehdestä