Nakkia nokkaan, sanoi Laitilan Kukko

0
Kukko olutnakki
Kukko olutnakki

– Olut ja nakkihan kuuluvat yhteen kuin huutokauppakeisari ja rikkinäinen rukki. Meillä on suuri riemu julkistaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja Perniön Lihan yhteistyön kaunis hedelmä: supisuomalainen olutnakki, uutisoi Laitilan limpparitehdas.
Kukko Pils -olutnakki on kahden tuotteen yhdistelmä: Laitilan Kukko Pils saa siinä kumppanikseen Perniön premium-makkaran.
Ensi vuonna 85 vuotta täyttävä Perniön Liha Oy, johon on yhdistynyt Helsingin Makkaratehdas, on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista.

Mäskistä leivotaan limppua

Olutnakki ei ole ensimmäinen Kukko-oluesta kummunnut innovaatio, sillä Laitilan Leipä on jo kolmisen vuotta valmistanut Kukko Mäskilimppua. Sen aromi syntyy Kukko-oluen keitosta syntyvästä mäskistä. Mäskiä eli ”mujua” toimitetaan tehtaalta limpunvalmistukseen ja muuhun jatkojalostukseen vuosittain melkein kaksi miljoonaa kiloa.