Pilkington myi Nivalan eristyslasitehtaan

0

Pilkington Finland Oy solmi torstaina kaupan, jolla se on myi arkkitehtoniseen liiketoimintalinjaan kuuluvan Nivalan eristyslasitehtaansa Best Glass Oy:lle. Nivalan tehtaan työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Nivalan tehdas valmistaa eristyslaseja ikkuna- ja ovivalmistajille sekä talotehtaille Suomessa. Se työllistää reilut 30 henkilöä ja on perustettu alun perin 1986. NSG Group osti tehtaan vuonna 2002.

NSG Groupiin kuuluu Suomessa myös Pilkington Automotive Finland Oy, jolla on ajoneuvolasitehtaat Tampereella, Laitilassa ja Ylöjärvellä. Lisäksi Espoossa toimii varaosalasien tukkuliike ja Laitilassa laivojen vaativia lasituksia toimittava yksikkö Pilkington Marine sekä Lahdessa toimintansa pysäyttänyt Lahden Lasitehdas Oy.

Best Glass Oy on vuonna 2011 toimintansa käynnistänyt eristyslasin valmistaja.