Reilan koulun kentältä saa hakea puhdasta vettä

0

Pyhärannan Reilan koulun kentälle on järjestetty vedenjakelupiste. Vettä saa omiin astioihin lauantaista kello 17 alkaen. Säiliöauto käydään välillä täyttämässä, jona aikana auto on pois paikalta.

Kaunissaaren vedenottamon alueen uusimmissa tutkituissa näytteissä on edelleen koliformisia ja Escherichia coli -bakteereita. Pilaantunut vesi huomattiin perjantaina, jolloin Hirslahti–Santtio–Kaunissaari–Nihtiö–Rihtiniemi–Reila–Kukola -alueella käytettävä ruoka- ja juomavesi määrättiin puhdistettavaksi keittämällä sitä 5–10 minuuttia ennen käyttöä.

Kaunissaaren ottamon huuhtelu jatkuu viikonlopun yli. Myös kalkkikivisuodatin on nyt huuhdeltu. Klooraus- ja pesutoimenpiteisiin ryhdytään maanantaina. Bakteeripitoisuudet eivät ole suuria, mutta kolibakteereja ei saa esiintyä verkostossa lainkaan.

Keittokehitys jatkuu keskiviikkoon

Veden keittokehotus jatkuu keskiviikkoon 3. syyskuuta kello 12 asti. Ennen kuin kehotus voidaan purkaa, on verkostosta saatava kaksi puhdasta vesinäytettä.

Kaunissaaren ottamo on poissa käytöstä toistaiseksi. Korvaava vesi saadaan Raumalta yhdysputkea pitkin, kunnes tilanne saadaan korjattua.

Alueen kiinteistöjä pyydettiin perjantaina juoksuttamaan vettä ennen sen käyttöä, mutta vettä ei tarvitse enää juoksuttaa. Vesi on jo melko hyvin korvautunut Rauman vedellä, joka on kloorattua

Escherichia coli -bakteerin esiintyminen talousvedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita. Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti.

Asiasta tiedotetaan Pyhärannan kunnan Internet-sivulla www.pyharanta.fi.

 

Lue lisää 2.9.2014 lehdestä