Säästöleikkuri sipaisee vanhainkotiakin

0
vanhainkoti muokattu
Kaukolankodin keittiön menoista nipistetään loppuvuoden aikana vielä 5 000 euroa. Vanhainkodissa asuva Lahja Kaitila, 85, kehui torstaina tarjottua soseutettua kinkkukiusausta. Ruokailussa auttaa poika Hannu Kaitila. Ravitsemispäällikkö Juha Laiho sanoo, että säästöt eivät heikennä ruuan laatua.

Laitilan kaupunginhallitus asetti kesäkuun alussa rajun säästötavoitteen, kun se velvoitti hallintokunnat kaapimaan kokoon vielä kuluvan vuoden talousarvion toimintakuluista yhteensä noin 950 000 euron säästöt. Säästöt oli määrä tehdä juustohöyläperiaatteella, eli napata kahden prosentin siivu kaikilta tehtäväalueilta.

Hallintokunnat esittelivät hallitukselle omat säästöesityksensä maanantaina, jolloin selvisi säästövaateiden olleen liian kova pala purtavaksi. 950 000 euron sijaan säästöpaketti on nyt noin 250 000 euroa, eli säästötavoitteesta jäädään 700 000 euroa.

Lue perjantain lehdestä, millainen säästöpaketti on ja miten sitä kommentoidaan.

 

Lue lisää 29.8.2014 lehdestä