Tuuli estänyt helikopteriraivaukset iltapäivisin

0

Laitilassa jylläävä tuuli on tehnyt kiusaa helikopterilla suoritettavalle raivaukselle. Vakka-Suomen Voima raivauttaa Laitilan ja Hinnerjoen alueilla olevien 20 kV:n voimalinjojen johtokatuja avonaisemmiksi.

Helikopterilla suoritettava raivaus vaatii hyvät tuuliolosuhteet, sillä kovalla tuulella työskentely sähkölinjan lähellä on vaarallista. Tuuli onkin aiheuttanut haasteita oksasahaukselle heti ensimmäisinä päivinä. Sekä maanantaina että tiistaina sahauksia on voitu suorittaa vain aamupäivisin.

Raivaustyöt alkoivat maanantaina Laitilassa ja jatkuvat koko tämän viikon. Ensi viikolla raivaukset jatkuvat niin kauan, kunnes raivausalue on saatu sahattua valmiiksi. Valmista pitäisi olla viimeistään 22.8.

Vakka-Suomen Voima pahoittelee helikopteriraivauksen aiheuttamaa häiriötä ja toivoo kuntalaisten muistavan, että tavoitteena on parempi sähkön toimitusvarmuus. Sahausaika tietyllä alueella jää ajallisesti varsin lyhyeksi.