Valtio ja telakkayhtiö Meyer Werf ostivat Turun telakan

0

Telakkayhtiö Meyer Werft ja Suomen valtio ovat ostaneet Turun telakan. Lisäksi STX Finland Oy ja TUI Cruises ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen kahden 97 000 BRT:n suuruisen risteilyaluksen suunnittelusta ja rakentamisesta.
Alukset on määrä toimittaa tilaajalleen vuosina 2016 ja 2017. Toteutuessaan nämä kaksi laivaprojektia tuovat STX Finlandin Turun telakalle työtä noin 11,000 henkilötyövuotta.
– Nyt solmittu kahden risteilylaivan aiesopimus on erittäin merkittävä ja positiivinen uutinen sekä Turun telakalle että koko Suomen meriteollisuudelle. Sopimus vahvistaa STX Finlandin ja TUI Cruisesin hyvää yhteistyötä. Olemme erittäin kiitollisia TUI Cruisesille tästä tärkeästä esisopimuksesta ja luottamuksesta, jota TUI Cruises on osoittanut meitä kohtaan, sanoo Jari Anttila, STX Finland Oy:n varatoimitusjohtaja