Laitilan päivähoito kaipaa pikaisia ratkaisuja

0
Laineen talon pihassa riemun irti hoitopäivästä ottavat Luci Huuhtanen (yllä) ja Villiina Rantala.
Laineen talon pihassa riemun irti hoitopäivästä ottavat Luci Huuhtanen (yllä) ja Villiina Rantala.

Laitilan päivähoidon ongelmat ovat puhuttaneet jo vuosia. Pitkän tähtäimen suunnitelmien ja päätösten sijaan on turvauduttu hätäratkaisuihin: on perustettu hoitoyksiköitä epäkäytännöllisiin huoneistoihin, tehty remontteja, turvauduttu kalliisiin vuokratiloihin ja kaupunkiin on jopa syntynyt lapsimäärältään laiton hoitoyksikkö.
Ongelma on, että päivähoitoon on tulossa jatkuvasti lapsia enemmän kuin heille on tarjolla hoitopaikkoja.
– Koko ajan mennään siinä rajoilla, että pystytäänkö tarjoamaan hoitopaikkoja kaikille tarvitseville ja saadaanko saman perheen lapset samaan yksikköön, vaikeaa tilannetta kuvaa Laitilan sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.

Laineen talo
laiton yksikkö
Pitkän tähtäimen ratkaisuja odotellessa Laitilan päivähoito on paisunut yli äyräidensä.
– Ongelmallisinta on juuri nyt vuorohoidon tilanne. Vuorohoitoa tarjoavan Laineen talon yksikkö on tällä hetkellä laiton yksikkö, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen sanoo.
Laineen talon tekee laittomaksi se, että siellä on hoitolapsia kaksinkertainen määrä lain sallimaan: ryhmäperhepäivähoitoyksikössä saisi toimia enintään 12 lapsen ryhmä 3 aikuisen hoitamana, mutta Laineen talon ryhmiksessä lapsia on kirjoilla 25 ja henkilökuntaa on 5,5.
Nyt on valmistunut erityisen päivähoitotyöryhmän selvitys Laitilan päivähoidon tilasta. Se tuo toivottavasti valoa tunnelin päähän, sillä siinä tarjoillaan ainakin eväät päättäjille päivähoidon ongelmien ratkaisuun.