Rauman valtuutetut pohtivat kuntarakennetta

0
Raumalaisvaltuutetut pohtivat kuntarakenneasioita työseminaarissa maanantaina.
Raumalaisvaltuutetut pohtivat kuntarakenneasioita työseminaarissa maanantaina.

Rauman kaupunginvaltuusto piti kuntarakenneselvityksiä koskevan työseminaarin maanantaina. Seminaarissa kuultiin valtuustoryhmien puheenvuorot, joissa tärkeimmiksi kysymyksiksi nousivat lähi- ja peruspalvelujen säilyttäminen, koulutusmahdollisuudet ja alueen elinvoiman vahvistaminen.
Valtuustoryhmissä tuotiin esille, että selvitysten taustalla on aito tarve tarkastella alueen kehittämisen edellytyksiä, elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta tulevaisuudessa, niin kuntalaisten kuin yritystenkin näkökulmasta.
Tärkeimmän kysymyksen muodostaa se, miten lähi- ja peruspalveluiden, mukaan lukien ympärivuorokautisen päivystyksen, turvaaminen ja säilyttäminen onnistuvat myös tulevaisuudessa. Eri ryhmät kantoivat huolta myös elinvoiman vahvistamisen ja koulutusmahdollisuuksien turvaamisesta.
Ryhmien näkemykset ja odotukset selvitykselle eivät juuri eronneet. Selvityksen toivottiin olevan monipuolinen, avoin ja kattava sekä tasapuolinen kaikille kunnille sekä tuovan riittävät perusteet tulevan päätöksenteon tueksi.
Kuntarakenneselvitysten aineisto on esillä internet-sivuilla osoitteessa kuntarakenne.raumanseutu.fi.  Nähtävillä ovat jo luonnokset nykytilakuvauksista kaikista kolmesta kuntarakenneselvityksestä (Rauma-Eura, Rauma-Eurajoki-Pyhäranta ja Rauma-Laitila).