Terveyssopimus sai jatkoa äänestyksellä

0

Perusterveydenhuollon yhteistyösopimuksen jatkaminen ei mennyt vähin äänin läpi Uudenkaupungin valtuustossa maanantaina. Kaikkiaan 16 valtuutettua eri ryhmistä oli välittömän irtisanomisen kannalla, 26 päätyi jatkamaan sopimusta ilman muutoksia, kuten kaupunginhallitus oli esittänyt.

Kokoomuksen Timo A. Järvinen kummasteli kantojen nopeaa kääntymistä ja vetoamista yhä kesken oleviin sote-ratkaisuihin, jotka ehkä muuttavat kuvioita paikallisesti tai ehkä eivät muuta. Järvinen vaati yhteistyösopimuksen irtisanomista heti, jolloin Uusikaupunki ei enää kolmen vuoden päästä ole sidottu nykyisen sopimukseen.

Esitystä kannattivat perussuomalaisten Markku Tuominen ja kokoomuksen Eija Maikola. Äänestyksessä irtisanominen sai hajaääniä myös vasemmistosta.

Uudenkaupungin isännöimään yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Pyhäranta, Kustavi, Taivassalo ja Vehmaa.

Lue lisää 12.9.2014 lehdestä