Tyksissä yleisöluento: korvatulehdusten hoidossa antibiootteja on käytettävä harkiten

0

Liian suuret päivähoitoryhmät ja lapsen altistuminen tupakansavulle ovat lasten infektioiden riskitekijöitä geneettisten ominaisuuksien ohella. Infektioiden jälkiseurauksina ilmaantuvien korvatulehdusten hoidossa antibiootteja on käytettävä harkiten, sillä osa infektioista paranee omaa tahtiaan.

Lapsen kipua voidaan mainiosti helpottaa kotona kipulääkkeillä. Ruoka-allergioiden hoidossa ollaan siirtymässä ruokasiedätykseen. Lasten astman hoidossa tärkeintä on rauhoittaa hengitysteiden tulehdus ja siten poistaa oireet.

Tilaisuudessa kuullaan useita asiantuntijoita ja ohjelmassa on varattu aikaa myös kuulijoiden kysymyksille. Ajankohtaisia aiheita on mahdollista kuunnella Tyksin lisäksi videoyhteyden avulla Porissa ja Vaasassa.

Lokakuun yleisöluento pidetään torstaina 2.10. klo 18 – 20 Turussa Tyksin T-sairaalan Risto Lahesmaa -salissa. Luento on maksuton. Sisäänkäynti T-sairaalan pääsisäänkäynnin kautta Hämeentien puolelta.

Yleisöluennoista kerrotaan myös sairaanhoitopiirin internetsivuilla, www.vsshp.fi.