Vesi loiskumaan

0

Laitilan uimahallin ovet avautuivat eilen reilun vuoden remontin jälkeen. Suuri urakka on takana, mutta vielä suurempi on edessä: uudesta hallista nauttiminen.

Käyttäjien on aika näyttää, että uimahallin lähes 2,4 miljoonaan euroon paisuneet rakennus- ja remontointikustannukset olivat Laitilan kaupungilta kannattava investointi. Uimahalliin on odotettavissa suuri väkiryntäys syksyn liikuntainnostuksen ja uusien tilojen myötä. Aikaa myöden kävijämäärä tulee tasaantumaan, mutta uimarien, vesijuoksijoiden ja vesijumppaajien on osoitettava, että investoinnin voi sanoa menneen kansanterveyteen eikä seiniin.

Uiminen on erinomaista, kaikenikäisille sopivaa, lempeää liikuntaa. Uimahallin ylläpidosta ainakin vuoden loppuun saakka vastaavalla Terveyskodilla on omasta takaa liikunta-, kuntoutus- ja ravitsemusalan ammattilaisia sekä osaamista, mikä tuo oman lisänsä Laitilan uudistetun uimahallin tarjontaan. Toimintaansa tietoisesti kehittäneellä Terveyskodilla on uimahallin ylläpitäjänä mahdollisuudet tarjota monipuolisia palvelujaan aktiivisten liikkujien keskellä.

Jo nyt Laitilan uimahallissa on luvassa uutuutena saunajoogaa ja vauvauintia. Vielä ohjelmassa ei ole lasten vesiliikuntaa, mutta kysynnän myötä tarjonta saataneen kohdalleen.

Laitilan kaupunki jätti viime perjantaina julkisten hankintojen sähköiseen ilmoituskanavaan Hilmaan tarjouspyynnön uimahallin ylläpitämisestä ensi vuoden alusta ainakin tulevaksi kahdeksi vuodeksi. Kiinnostusta Laitilan uudistettuun uimahalliin on ollut useampien yrittäjien puolelta. Kuka tahansa ylläpitäjä onkin, Laitilan uimahallin käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että he saavat nauttia virkistävästä hyvinvointikeitaasta keskellä kaupunkia.