Vuoden 2014 Mr Rinkeplumma on Asko Laine / KATSO VIDEOT TORIVILINÄSTÄ

0
Asko Laine sai lauantaina Hullun Kukon torilla seppeleen otsalleen.
Asko Laine sai lauantaina Hullun Kukon torilla seppeleen otsalleen.

Mrs, Miss tai Mr Rinkeplumma on arvonimi, joka annetaan Laitilassa vuosittain erityisen avuliaalle ja aktiiviselle henkilölle. Laitilan Oppaat, Kulttuuriseura Walo ja kaupungin kulttuuritoimi luovuttivat vuoden 2014 tittelin suurimman äänimäärän saaneelle Asko Laineelle.
– Taitavana kirvesmiehenä leipänsä ansainnut Asko tunnetaan pitkän linjan kuoromiehenä Laitilan Kirkkokuorosta ja Mieslaulajista, joissa hän on toiminut myös puheenjohtajana. Laitilan Nuorisoseuraa Asko on johtanut pitkään, siinä työssä hän on vaalinut Sarkin museota Untamalassa. Nuorisoseuratyön merkittävä ansio on se, että se herätti unestaan Laitilan elokuvateatterin, perinnerikkaan Kinon vuonna 1996, se tapahtui pitkälti Asko Laineen ansiosta. Viime vuosina Asko on nähty keikkumassa Walon talon rakennustelineillä, palkinnon luovuttanut Heidi Lähteenmäki kertoi.

Täydellinen yllätys
Vastanimitetty Asko Laine oli lähinnä hämmentyneen oloinen. Arvonimi tuli täytenä yllätyksenä.
– Olen aina ja kaikessa koettanut tehdä parhaani. Kyllähän se mieltä lämmittää, kun joku on nähtävästti sen huomannutkin, Laine sanoi.

Lue lisää 2.9.2014 lehdestä