Yaran Harjavallan tehtaalla yt-neuvottelut

0

Yara Suomi Oy aloitti tänään yhteistoimintaneuvottelut Harjavallan tehtaallaan. Neuvottelut koskevat koko Harjavallan toimipaikan henkilöstöä, yhteensä 50 henkilöä.

Yt-neuvotteluja perustellaan sillä, että Yaran Harjavallan tehtaan nykyinen liiketoiminta ei pysty kattamaan toimipaikan merkittäviä investointitarpeita eikä näin ollen ole kannattavaa pitkällä tähtäimellä. Harjavallan toimipaikka rakennettiin noin 70 vuotta sitten ja sen tuotantovolyymi oli suurimmillaan kymmenkertainen nykypäivään verrattuna.

Yaran mukaan pyrkimyksenä on löytää kokonaisratkaisu, joka on hyväksyttävä sekä henkilöstön että talouden näkökulmasta. Tavoitteena on mahdollisimman monen työsuhteen jatkuminen.

– Neuvotteluissa kaikki vaihtoehtoiset ratkaisut käydään läpi. Esimerkkinä sisäiset siirrot sekä eläkejärjestelyt. Yksi mahdollisuus on myös löytää taho, joka olisi kiinnostunut jatkamaan osaa Harjavallan toiminnasta”, toteaa Yaran Uudenkaupungin ja Harjavallan tehtaiden johtaja Jyri Rantanen.