Majoitusta turisteille

0

Munamarkkinoilla Vuoden Kukoksi valittu jazzmuusikko Kari Antila järjestää ensi elokuussa Laitilassa nelipäiväisen Jazzkukko-festivaalin. Kansainvälisen uran luonut muusikko kertoi ideastaan jo Munamarkkinoilla, mutta syksyn tullen tapahtuma alkaa muuttua todeksi.

Belgiassa asuvan Antilan viime viikonlopun matka Laitilaan tuotti tuloksia. Jazzkukon Facebook-sivustolla julkistettiin keskiviikkona, että tapahtuman yksi pääsponsoreista on Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja tapahtuman jätehuollosta vastaa Helistölän jätehuolto. Yhteistyökumppaneita tarvitaan kuitenkin vielä lisää, jotta Jazzkukosta tulee Kari Antilan kaavailema Suomen kukkomaisin jazz- ja rytmimusiikin tapahtuma.

Kari Antilalla on suhteita, joilla hän voi saada Laitilaan maailmanluokan muusikoita. Antila tarvitsee kuitenkin avukseen paikallisia toimijoita, yrityksiä, yhdistyksiä ja ihmisiä, jotta tapahtuma onnistuu.

Laadukas esiintyjäkaarti tuo kaupunkiin festivaalivieraita, joista osa haluaa myös yöpyä paikkakunnalla. Hotelli- ja hostellihuoneet loppuvat nopeasti kesken.

Laitilasta puuttuu majoitusmahdollisuuksia. Lähimmät leirintäalueet löytyvät naapurikunnista Pyhärannasta, Uudestakaupungista, Eurasta ja Raumalta.

Laitilassa on jo aiemminkin yritetty innostaa ihmisiä vuokraamaan kesäasuntojaan ja -mökkejään silloin, kun he eivät itse niitä käytä. Mökkinsä voisi vuokrata vaikka vain viikoksi kesässä, mutta idea ei ole ottanut vielä tuulta alleen. Tulevana kesänä majoitukselle on tarvetta, ja toivottavasti myös tarjonta lisääntyy.

Nykyisin Laitilaan tehdään enemmän päivän retkiä, mutta jos matkailijan saisi pysähtymään viikoksi nauttimaan maaseutupitäjän tunnelmasta, olisi sillä myös piristävä vaikutus koko paikkakunnalle.

Jazzkukko-festivaalin toteuttamisessa on vielä paljon työtä, mutta innostus tapahtumanjärjestämiseen on paikkakunnalla viriämässä.