Mönkijän kuljettaja pakeni poliisia

0

Poliisipartio huomasi maanantaina kello 15.30 Santtiontietä Hiuntien suunnasta tulevan mönkijän, joka poliisin havaittuaan kääntyi ympäri ja lähti voimakkaasti kiihdyttäen takaisin tulosuuntaansa. Partio lähti mönkijän perään, joka kääntyi Tyllikujalle ja edelleen Kaakkuripolulle.

Partio kytki hälytyslaitteet ja punaisen pysäytysvalon päälle, mutta mönkijä jatkoi silti pakoa ja ylitti Suulakujan noin 60-70 km nopeudella ja kuljettaja lähes menetti ajoneuvon hallinnan.

Partio ajoi Viklakujan ja Santtiontien kautta Hiuntielle ja löysi Kaakkuripolun päästä kypärää kantavan pojan, joka lähti juosten karkuun. Poliisi tavoitti pojan lyhyen juoksukilvan jälkeen ja poika myönsi ajaneensa hetki sitten poliisiautoa pakoon.

Poika osoittautui paikkakuntalaiseksi vuonna 1999 syntyneeksi. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, niskoittelusta poliisia vastaan ja ajoneuvorikkomuksesta.