Peurojen kiima-aika lähestyy – tarkkana liikenteessä

0

Suomen riistakeskus muistuttaa, että syksy muuttaa valkohäntäpeurojen käyttäytymistä: kiima-aika lähestyy, mikä saa peurat liikkumaan tavallista enemmän.

Peurat lähtevät liikkeelle illan hämärtyessä. Peurakolaririski on suurin marraskuussa, kun iltapäiväliikenne osuu yhteen illan pimenemisen kanssa.

Etenkin valkohäntäpeurapukit liikkuvat paljon etsiessään naaraita. Keväällä syntyneet vasat ovat isoja ja ne seuraavat nyt vaivatta emojaan pitkiäkin matkoja. Peurat tulevat mielellään ruokailemaan syysvilja- ja nurmipelloille.

Paras keino peurakolarin välttämiseen on pitää ajonopeus riittävän alhaisena, jotta tarvittaessa ehtii jarruttamaan. Tarkkaile myös hirvieläimistä varoittavia liikennemerkkejä. Niitä laitetaan sellaisille teille, joiden läheisyydessä hirvieläinten tiedetään liikkuvan ja joilla on tapahtunut onnettomuuksia.