Rauma, Eurajoki ja Pyhäranta lähtevät luonnostelemaan yhdistymissopimusta

0

Rauman, Eurajoen ja Pyhärannan kuntarakenneselvityksen työvaliokunta ja ohjausryhmä kokoontuivat keskiviikkona Rauman kaupungintalolla. Viranhaltijatyönä tehdyissä kuntarakenneselvitysten yhteenvedoissa todettiin, että kuntaliitos on tulevaisuuden kannalta edelleen tarkastelemisen arvoinen vaihtoehto.

Myös kuntien luottamushenkilöistä koostuva ohjausryhmä päätti jatkaa kuntarakenneselvitystä marraskuusta eteenpäin yhdistymissopimusneuvotteluihin.

Pyhärannasta ohjausryhmään kuuluvat valtuuston puheenjohtaja Mauri Helminen (kesk), valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Asko Tanhuanpää (kok), valtuuston toinen varapuheenjohtaja Iiris Peltomaa (ps), hallituksen puheenjohtaja Heimo Mäki-Tanila (kok), hallituksen varapuheenjohtaja Markku Laine (sit), hallituksen jäsen Oili Järvi (sdp) sekä kunnanjohtaja Pauliina Sarilo ja kunnan henkilöstön edustaja Jyrki Nurmi. Työvaliokunnassa Pyhärantaa edustaa Sarilon lisäksi kunnansihteeri Katja Törrönen.

Kuntalaistilaisuus
maanantaina 20.10.

Kuntarakennetyöryhmien puheenjohtajat esittelivät uuden kunnan hyötyjä ja haittoja. Kokouksessa esiteltiin myös kunta- ja selvitysaluekohtaiset painelaskelmat. Kuntakohtaisten talouden painelaskelmien perusteella selvitysalueen kuntien tulevat veronkorotuspaineet ovat kansallisessa vertailussa varsin maltillisia. Varsinkin Eurajoen osalta paine on vain vähäinen.

Työvaliokunta ja ohjausryhmä päättivät siirtää kuntien valtuustokäsittelyn marraskuulta tammikuulle, jolloin mahdollinen yhdistymissopimus olisi jo pidemmällä. Ensimmäinen yhdistymissopimusluonnos valmistellaan marraskuuksi.

Kuntalaistilaisuus pidetään Pyhärannassa maanantaina 20.10.

Lue lisää 14.10.2014 lehdestä