Vaarallinen Vakka-Suomi

0
kasitien risteys
Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilassa ja muualla Vakka-Suomessa on tehty kesän ja syksyn aikana liikenneturvallisuusselvitystä. Aihetta selvitykseen ja muutokseen on, sillä asukaslukuun suhteutettuna seudulla tapahtuu selvästi enemmän kuolemaan ja loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia kuin maassa keskimäärin.
Viimeisen 10 vuoden aikana Vakka-Suomen teillä on kuollut 32 ihmistä ja loukkaantunut 600 henkilöä. Laitila on saanut epäkiitollisen paikan tilastoissa: viimeisen viiden vuoden aikana Vakka-Suomen pääteillä on tapahtunut viisi kuolemaan johtanutta kolaria ja niiden kaikkien tapahtumapaikka on Kasitie Laitilassa.
Kyselyyn vastaajien mielestä suurin liikenneturvallisuusongelma ei löydy tieympäristöstä, vaan kuskien korvien välistä.

Lue aiheesta lisää Laitilan Sanomista perjantaina 24.10.

 

Lue lisää 24.10.2014 lehdestä