Hei tonttu-ukot hyppikää!

0
Näin autetaan joulupukkia ja vedetään lahjasäkkejä!
Näin autetaan joulupukkia ja vedetään lahjasäkkejä!

Kello on vasta yhdeksän aamulla, ja keskiviikkopäivä näyttää siltä kuin ei olisi vielä ehtinyt edes karistaa yltään unihiekkaa. On hämärää ja harmaata. Varppeen mäellä Pähkinäpensaan päiväkodissa on kuitenkin suloinen tunnelma: jumppasali on koristeltu havuköynnöksin ja tontuin, ikkunalla sähkökynttilät loistavat lämmintä valoa.
Olkoon vain aikaista ja suhmuraista – päiväkodin Kurret-ryhmän lapset ovat täysin valmiina reippailemaan. Luvassa on tonttujumppaa ja se sopiikin hyvin. Onhan tulevana sunnuntaina vuorossa jo ensimmäinen adventti.
Lahjasäkkinä
pitkin lattioita
Tonttumusiikki raikaa ja jumppaajien päässä keikkuvat tonttulakit. Hiippalakkien kulkuset helisevät ja rummuttavat milloin omaa, milloin kaverin otsaa. Porukalla valjastetaan porot: hyppynarut ohjaksiksi ja pareittain liikkeelle. Ensin toinen laukkaa hankien halki ja toinen ohjastaa. Sitten vaihdetaan osia.
Meno äityy hetkessä hurjaksi ja porot kirmaavat villiintyneinä omille teilleen. Vauhkoontuneen lauman saa aisoihinsa vasta kahden poron yhteentörmäys ja sitä seurannut itku. Onneksi onnettomuus oli kuitenkin enemmän pelästyttävä kuin satuttava kokemus.

Kun tonttujumpan pyörteissä on temmelletty hyvä tovi, on aika hetkeksi rauhoittua. Piirissä istuvat lapset kierrättävät tunnelmallista ystävyyden kynttilää kädestä käteen. Moni sulkee tunnelmasta viehättyneenä silmänsä ennen kuin lähettää kynttilän eteenpäin. Siellä täällä ilmoille lausutaan ääneen myös toiveita.
– Mä toivoin prinsessapukua, paljastaa Amanda Räsänen huokaisten. Hetkeä aiemmin hän on liihotellut ballerinamaisin liikkein pitkin päiväkodin salia.
Kaunis tunnelma ja rauha onnistuvat hiljentämään päiväkodin energiapakkaukset. Ihan hetkeksi, sillä kohta kaikki on taas suloisesti vinksin vonksin ja heikun keikun. Niin kuin näiden elohiirien kanssa kuuluukin.
Tervetuloa ensimmäinen adventti!

Katso tästä video, miten lahjapaketit pyörivät.

Katso tästä video, miten porot kirmaavat.

 

Lue lisää 28.11.2014 lehdestä